Viktiga överväganden för webbdesign och SEO

Om du vill öka din verksamhets lönsamhet är det viktigt att satsa på SEO, eller Search Engine Optimization som det egentligen heter. Genom att SEO-optimera din hemsida kan du synas högt upp bland sökresultaten på vissa sökord, vilket verkligen kan öka framgångarna då det blir enklare för nya kunder att hitta till din hemsida. Nedan ska vi ge några riktlinjer för dig som planerar att starta en ny SEO-optimerad hemsida.

Skapa en responsiv hemsida

Idag är de flesta internetanvändare aktiva på mobilen istället för på datorn. Detta innebär att det är viktigare än någonsin att skapa en hemsida som fungerar minst lika bra på mobilen och surfplattan som på datorn. Många sökmotorer prioriterar hemsidor som har satsat på responsiva hemsidor och ger dem en högre position i sökresultaten. Detta är viktigt att tänka på redan i början när du väljer webbdesign.

Tillämpa ”less is more”

Ett vanligt misstag som många företag gör när de väljer webbdesign är att de är för ambitiösa. Det lägger till avancerade funktioner och tunga filer som visserligen är snygga men som påverkar hemsidans prestation negativt. Om hemsidan har mycket kod kommer den i regel bli långsammare. Det blir även jobbigare för sökmotorerna att läsa av all kod och avgöra om din hemsida är den bästa eller inte.

Se därför till att optimera innehållet så mycket som möjligt. Om du vill ha bilder – komprimera dessa och använd inte stora filer om du verkligen inte behöver. Ta gärna hjälp av plugins, eller tillägg som det också heter, för att snabba upp hemsidan om du upplever att den är långsam. Tänk alltid ”less is more” när det kommer till SEO och webbdesign – detta är receptet för att lyckas.