Trender i webbdesign 2019

Under 2018 har den största trenden när det gäller webbdesign varit ”less is more”. Rena, ljusa hemsidor där innehållet är prydligt indelat i tydliga sektioner. Stilfulla upplägg som masonry har tagit extra plats i rampljuset och anledningen till det är inte att undra på. Detta är ett vackert och modernt upplägg som garanterat kommer fortsätta vara en trend under år 2019. Även de övriga trenderna kommer förmodligen att hålla sig kvar.

Användning av bilder och videos

Även användningen av bilder och videos på hemsidorna har sett ut på ett särskilt vis detta år. Vi har ofta mötts av stora, högkvalitativa bilder direkt på startsidan eller kortare videoklipp som skapar en mer levande layout. Detta är en trend som har fungerat och som vi garanterat kommer att få se mer av nästa år. Dock kommer förmodligen en del videos att försvinna, vilket är fördelaktigt ur ett rent SEO-mässigt perspektiv.

Enkelhet för besökaren

Det som varit mest centralt när det gäller webbdesign 2018 är att göra det så enkelt som möjligt för besökaren att hitta det den söker efter. Det ska även gå snabbt att ta sig till informationen och därför har snabba, lättnavigerade sajter varit vinnare – både i besökarnas och i sökmotorernas ögon. Vill du lyckas bör du skapa en stilren, snabb sajt där all information är lättillgänglig.

Eftersom allt fler verksamheter skapar digitala profiler kommer konkurrensen på sökmotorernas förstasidor bli allt högre. Därför är det extra viktigt att satsa på en SEO-optimerad webbdesign under 2019. Det är även viktigt att skapa en hemsida som är anpassad för mobilen eftersom allt fler väljer att surfa via mobiltelefonen. Även här är det viktigt att sajten är snabb och att upplägget är enkelt och lättförståeligt.