Webbdesign tips för nybörjare

En snygg och välfungerande webbplats är i princip ett måste för verksamheten som vill lyckas i dagens digitaliserade samhälle. Om det är dags för dig att skapa din första hemsida finns det en del saker som kan vara bra att tänka på när det kommer till webbdesign. På så sätt kan du förbättra dina chanser att lyckas på nätet och därmed öka verksamhetens lönsamhet.

Håll det enkelt

Det första och kanske bästa tipset av dem alla är att hålla det enkelt. Ju enklare och mer stilren design, desto bättre. Detta eftersom en ren och fräsch hemsida framstår som seriös och ökar förtroendet hos besökaren. Satsa på rena, gärna ljusa färger och enkla, mjuka linjer. Det ska vara lätt för besökaren att hitta information på sajten, så håll det så enkelt som möjligt.

Upplägg, bilder och enkel navigering

Att känna till trenderna är viktigt för den som ska skapa en hemsida till sig själv eller sin verksamhet. Just nu är det extra populärt med ett upplägg som kallas masonry, där informationen ligger uppdelad i prydliga sektioner. Det är även viktigt att tänka på vilka bilder som finns på hemsidan. Stora, högkvalitativa bilder skapar en mer levande hemsida och även videos och rörliga bilder kan skapa ett intressant intryck för besökaren.

Sist men inte minst är navigeringen otroligt viktig för den som vill skapa en framgångsrik hemsida. Det är viktigt för besökaren att snabbt och enkelt hitta till den avdelning de är ute efter. Därför bör du vara noggrann med att skapa tydliga sektioner och lättillgänglig information. En sökfunktion kan också vara smart att inkludera på hemsidan så att besökarna snabbt kan hitta det de är ute efter.